„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!

Апартаменти под наем-новата плячка за крадците!

24.08.2014 | 00:00
2489 преглеждания
0 shares
Facebook Share Twitter Share
.
Апартаменти под наем са новата апетитна плячка за крадците в София, споделиха пред „Всеки ден“ потърпевши вече хазяи. Крадците се представяли пред собствениците на апартаментите като платежоспособни квартиранти и няколко пъти посещавали набелязаното за „удар“ жилище, за да могат по-обстойно да разучат с каква техника разполага то. Някои от мнимите квартиранти дори били готови да капарират част от сумата за първия си наем, само за да подсигурят терена си за
кражба. Обирджиите много внимателно подбирали апартаментите по обяви и се информирали до последния детайл за тяхното обзавеждане. Апашите дори изчакват и няколко дни, за да разучат и какъв е режима на сигурност около блока, за да разберат кога е най-подходящото време, в което могат да осъществят плануваните си кражби. Крадците взимат със себе си само най-скъпата техника. Телевизори, настолни компютри, скъпи електрически уреди са най-предпочитани за обир.
Агенциите за имоти вече са алармирали за новите схеми, по която действат крадците, но гаранция, че те могат да бъдат разрушени няма. Най-често апашите продавали чрез обяви техниката, която се успели да отмъкнат, на близки до пазарните цени. Последно време са зачестили и обирите във вилите край столицата, като кардците най-често действат, когато собствениците им са на почивка. Много често те нахлуват и в слабо охраняваните входове на блокове в по-големите градове.  
Advertisement:
0 shares
Facebook Share Twitter Share
.