„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!

Учени разкриха невероятните свойства, които притежава Орфеевото цвете!

27.02.2015 | 19:00
3313 преглеждания
0 shares
Facebook Share Twitter Share
.
Орфеевото цвете или родопският силивряк има уникални лечебни свойства, разкрива сайта znanie.eu. Научен екип от Медицинския екип от Пловдив се е заел със задачата да проучи по какъв начин въздейства цветето върху здравето на човек. Въпреки че към момента изследвания се правят единствено върху плъхове, резултатите са
повече от впечатляващи. Родопският силивряк има способността да активира освобождаването на стволови клетки, които спомагат за възстановяването на увредени тъкани по естествен път. Тепърва ще се разкрива с какво още може да е полезни растението му. На екипа предстои още 2 години работа, разкрива ръководителят му-проф.
д-р Людмил Пейчев. Орфеевото цвете расте само в Родопите. Може да се срещне в пещери, покрай реки и водопади. Според древните поверия, Орфей, който освен музикант е бил и лечител, е използвал чудното растение. Именно легендите, които се носят за лековитите свойства на цветето, предизвикали интереса на учените спрямо него.
© google
Advertisement:
0 shares
Facebook Share Twitter Share
.