„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!

Цитрусовите плодове рушат кисти в бъбреците!

20.03.2015 | 20:49
4419 преглеждания
0 shares
Facebook Share Twitter Share
.
Цитурсовите плодове предпазват от кисти, установиха британски учени, информират от znanie.eu. Качеството на свежите цитруси да разрушават кисти в различни органи на организма се дължи на вещество наречено нарингенин, което притежава силни антиоксидантни и противосклеротични свойства.
Нарингенинът има способността да се свързва с белтъка PKD2, който е отговорен за развитието на поликистоза на яйчниците прижените, като по този начин забавя образуването на нови кисти. Освен това учените са октрили, че същото това вещество предотвратява и образуването на кисти в бъбреците.
Предстоят да бъдат направени още изследвания на молекулярно ниво по отношение на нарингенина. Учените смятат, че откритията им ще помогнат за разработването на нови лечение за поликистоза на бъбреците-заболяване, което често води до бъбречна недостатъчност, причинява високо кръвно налягане и аневризми на главния мозък.
© znanie.eu
Advertisement:
0 shares
Facebook Share Twitter Share
.