„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!

Противозачатъчните предпазват от рак на матката!

07.08.2015 | 12:24
3596 преглеждания
0 shares
Facebook Share Twitter Share
.
Учени от Оксфордския университет направиха проучване свързано с употребата на противозачатъчни средства и влиянието им върху женския организъм. Противно на широкоразпространеното схващане, че дългият прием на оралните контрацептиви увелича риска от рак на матката, се оказва, че това съвсем не е така. Напротив, колкото по – дълго такива хапчета се
приемат, толкова защитата от рак на матката е по – сигурна, разкриват от vesti.bg, по информация на Ройтерс и Франс прес. Авторите на проучването направили обстоен анализ на всички налични епидемиологични данни,с които разполагали,  като установили, че 400 000 случая на рак на матката са били овладяни именно чрез противозачатъчни средства.
Става въпрос за данните от последните 50 години. 200 000 случая обаче са от последното десетилетие. Специалистите твърдят, че защитата срещу рак на матката чрез контрацептивите се запазва десетилетия след като е бил спрян техния прием. Проучвания отпреди пък сочат, че хапчетата, които предпазват от забраменяване защитават организма и от рак на яйчниците.  
© vesti.bg
Advertisement:
0 shares
Facebook Share Twitter Share
.