„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!

Медици от най-големия онкологичен диспансер в страната се обявиха против намеренията на Петър Москов!

13.05.2015 | 18:51
3215 преглеждания
0 shares
Facebook Share Twitter Share
.
Медици от цялата страна изразиха несъгласието си от задаващите се промени в Закона за лечебните заведения, които предложи здравният министър Петър Москов. В най-големият онкологичен център в страната, който се намира в Пловдив, вече започнаха символичен протест срещу идеята на министъра онко- и психодиспансерите да бъдат сляти с големите здравни заведения по градовете, разкриват от vesti.bg.
Медиците са твърдо против осъществяването намеренията на Москов и смятат, че задаващите се промени целят единствено пренасочване на средствата към други болници. Заради масовото недоволство на специалисти в областта на здравеопазването, Москов вече повторно е викан за обсъждане на проблема от комисията на здравеопазването в парламента. Срещата с него ще се състои съвсем скоро. По мнение на лекарите
аргументът, че се дублират дейности от страна на диспансера и болницата съвсем не е основателен и не е съобразен със спецификата на дейността. В диспансерите се занимават не само с лечение на заболелите, а също и с профилактика, диспансерно наблюдение и специфична терапия. Ако онкологичният диспансер в Пловдив бъде закрит, това означава че 42 000 пациенти ще остана без лечение, коментират още медиците.  
© vesti.bg
Advertisement:
0 shares
Facebook Share Twitter Share
.