„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!

Експерти съветват да работим прави по два часа на ден!

03.06.2015 | 19:20
1921 преглеждания
0 shares
Facebook Share Twitter Share
.
Британски експерти изработиха ръководство за служители в офиси, според което работещите в затворени помещения, трябва да прекарват поне два часа в изправено положение. Новото уникално ръководство за седящите по столовете по време на работа е създадено по поръчка на Националната служба за обществено здравеопазване, пишат от vesti.bg.
Експертите горещо препоръчват служителите да започнат с поне два часа в изправено положение и леки раздвижвания, като постепенно това време да бъде увеличено. Последните години вредите от заседяването са сравними с тези от тютюнопушенето. Проучвания доказват, че хората, които продължително се заседяват на стол са по-податливи към
сърдечносъдови заболявания, застрашени от застлъстяване, че дори и преждевременна смърт. Един от авторите на ръководството Гавин Брадли, който е и директор на кампанията и организацията „Да изправим Великобритания на крака“ призовава хората по-честода се раздвижват в офиса, както и да бъдат създадени „изправени бюра“.  
© vesti.bg
Advertisement:
0 shares
Facebook Share Twitter Share
.